Άγγελος Ρέντουλας

Άγγελος Ρέντουλας

RSS

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡO

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παράγοντας μνήμη

Τα κιλτιρίτσια είναι κοκκινιστά γιουβαρλάκια με πλιγούρι, φαγητό παραδοσιακό της Καβάλας με ρίζες ποντιακές. Τα σκαρτοτσέτα, γεμιστά ρολάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας, ενετικής καταγωγής έδεσμα που έχει περάσει στην κερκυραϊκή μαγειρική. Στη Θεσσαλία στον κοκκινιστό κόκορα βάζουν μπόλικο δυόσμο και καρύδια. Στην Ήπειρο μαγειρεύουν το κοτόπουλο με πιπεριές και βούτυρο, στην Ιθάκη φτιάχνουν χταπόδι καπαμά με χοντρό μακαρόνι. Μα τι είναι επιτέλους ο καπαμάς;