ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Οι προσπάθειες να συνδεθεί η ελληνική οικονομία με κέντρα καινοτομίας, όπως η Σίλικον Βάλεϊ· οι προσπάθειες να αποκτήσουν εδώ κύτταρα δραστηριότητας πρωτοπόρες επιχειρήσεις, που επενδύουν στη γνώση και στην τεχνολογία, όπως η Pfizer και η Microsoft·
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ει µη τραγουδισταί ήσαν, ουδέν αν ην των ηθοποιών μωρότερον l θα μπορούσε να πει κανείς, αν συνηθίζει να διαβάζει δηλώσεις καλλιτεχνών αμφοτέρων των κλάδων. l Δεν είναι πρέπον βεβαίως το τσουβαλιάζειν, γενικεύοντας αδιακρίτως. l Υπάρχουν και μεταξύ αυτών σώφρονες γλώσσες, πέρα και πάνω από ταλέντα ή μη.


ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Εκτός λογικής Τι θα απαντούσαμε σε κάποιον αν μας έλεγε ότι αρνείται να πάρει τα φάρμακα που του συνταγογράφησε ο γιατρός του, μέχρι αυτά να γίνουν διαθέσιμα για όλους όσοι τα επιθυμούν, ακόμη και αν δεν είναι ασθενείς;ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

Συναντήσαμε τον Σποτ, το επιδέξιο ρομποτικό σκυλί της Boston Dynamics, και τον φροντιστή του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία και επιστρέψαμε με άφθονες σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.


ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ενα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα η αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα τα γιορτάσουμε, κορυφώνεται. Μπορεί οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι «οριζόντιο κλείσιμο αποκλείεται» να επαναλαμβάνονται σταθερά, ωστόσο, τα επίμονα ανησυχητικά στοιχεία των δεικτών της πανδημίας δεν επιτρέπουν χαλάρωση. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το εμβολιαστικό μέτωπο στα τέλη της άνοιξης, όταν καθημερινά […]


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

Πάνω από 8 στα 10 μέλη του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων του ΚΕΦίΜ πιστεύουν πως η σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου παρέχει σε χώρες όπως η Ελλάδα σημαντικά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη που αντισταθμίζουν τα όποια βραχυπρόθεσμα κόστη στην εγχώρια παραγωγή και στην απασχόληση, και γι’ αυτό πρέπει να επιδιώκεται ενεργά.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνομιλούμε με τους καθηγητές κ. Μιχάλη Μεϊμάρη και κ. Γιώργο Πλειό, για το τι ακριβώς είναι το metaverse, τους στόχους του mr Facebook αλλά και το πώς όλα αυτά συνδέονται με τις κατηγορίες που βαρύνουν την εταιρεία.


ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενας κόσμος ταριχευμένος στη χλιδή της μπελ επόκ ζωντανεύει σε μια έκθεση, μνημειακής φιλοδοξίας, στο Μουσείο Βικτόρια και Αλμπερτ του Λονδίνου.


ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΛΑΣΤΟΥ

Παρακολούθησα το κοντσέρτο διαδικτυακά. Η κάμερα ήταν εστιασμένη στον Ζούμπιν Μέτα. Εκφραστικότατος συντόνιζε την ορχήστρα χωρίς να ανοίξει –προφανώς– το στόμα του. Ενας μαέστρος σπανίως γνωρίζει πάνω από ένα-δύο μουσικά όργανα και αυτά όχι στον βαθμό επαγγελματικής αρτιότητας.ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ

Σε δύο χρόνια το αργότερο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν δύο αναμετρήσεις, η πρώτη με το σύστημα της απλής αναλογικής, που τα κόμματα μοιράζονται τους 300 βουλευτές σε αναλογία των ψήφων που παίρνουν. Η δεύτερη με ενισχυμένη αναλογική, σύστημα που δίνει στο πρώτο κόμμα περισσότερες έδρες από την αναλογία του […]

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ταινία επιστηµονικής φαντασίας «Blade Runner», που πρωτοπροβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1982, αφηγείται μια αστυνομική ιστορία που διαδραματίζεται τον Νοέμβριο του 2019.
ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεχίζεται η εκτέλεση του προγράμματος κατασκευής δομών υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά, παρά το γεγονός της μείωσης των μεταναστευτικών ροών τον τελευταίο χρόνο. Ηδη λειτουργούν οι δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Οι εξωτερικές αξιολογήσεις όλων των τμημάτων ΑΕΙ της περιόδου 2014-2015 και οι πρόσφατες (2019-2021) πιστοποιήσεις των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΠΣ) έφεραν στο φως ένα σημαντικό πρόβλημα, που οι συνελεύσεις των καθηγητών επιμελώς κρύβουν «κάτω από το χαλί».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου (12/6 -13/7) και με φόντο την πλούσια ιστορία αυτής της μεγάλης γιορτής κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το «Μυθιστόρημα του Μουντιάλ» του Αργύρη Παγαρτάνη. Σε 218 δισέλιδα αφηγήματα με συγκλονιστικές λεπτομέρειες καταγράφεται η αλληλεπίδραση ποδοσφαίρου και κοινωνίας...


ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τη δική του στρατηγική επιχείρησε να αναδείξει ο καθένας από τους πέντε υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ, που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και χωρίς τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Η Αγκυρα δυσφορεί για όλες σχεδόν τις κινήσεις της Ελλάδας –ακόμη και όταν γίνονται σε απόλυτη σύμπλευση με άλλες χώρες– και το διαμηνύει συνεχώς και μάλιστα με έντονο, ενίοτε και απειλητικό, ύφος. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές από πιο πρόσφατες περιπτώσεις.


ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Αληθινή ιστορία: Ενας άντρας είχε συστηματικά κακοποιητική συμπεριφορά προς τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Στο χωριό όπου έμενε όλοι γνώριζαν.


ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Στη γειτονιά µου υπάρχει μια μπουτίκ γυναικείων ρούχων. Η ιδιοκτήτριά της, μια καλοβαλμένη μεσήλικη, είναι αντιεμβολιάστρια και κήρυκας ποικίλων θεωριών συνωμοσίας. Συχνά την πετυχαίνω εδώ κι εκεί να εξαπολύει μύδρους κατά των επιστημόνων, της κυβέρνησης και διαφόρων σκοτεινών δυνάμεων, που επιδιώκουν να μας κάνουν πιόνια τους μέσω των εμβολίων. «Με την πρώτη δόση ελέγχουν τις […]ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει συνάντηση του προέδρου του με το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


ΝΙΚΟΛΑΣ ΖΩΗΣ

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Αδάμος ανεβαίνει στη σκηνή του Faust για μια συναυλία με κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο «Κόσμε γλέντα», επιλογές από τη δισκογραφία του και διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια.


ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την περασμένη Κυριακή παρουσίασα την αλληλογραφία του Αδαμάντιου Κοραή με τον Τόμας Τζέφερσον, η οποία για πρώτη φορά εκδόθηκε μεταφρασμένη στα ελληνικά στην επιθεώρηση Athens Review of Books.


ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνδυάζει συμβολισμούς, καθησυχαστικούς τόνους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους κανόνες της πολιτικής ορθότητος –εκτός αν κάποιοι ατίθασοι φέρνουν τα πάνω κάτω– και φυσικά μια νωχελική βραδύτητα από τη σύλληψη μιας ιδέας έως την οριστική διαμόρφωση και εφαρμογή της.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Η Moody’s αναμενόταν να αναβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου το Μαξίμου και οι οικονομικοί υπουργοί ήταν stand by, έτοιμες ήταν και οι δηλώσεις ότι «δικαιώνεται η κυβερνητική πολιτική και επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη που εμπνέει στις διεθνείς αγορές», αλλά o διεθνής οίκος αξιολόγησης σιώπησε.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ

Σήμερα 12 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τα τελευταία επτά χρόνια μέχρι πέρυσι ένα πλούσιο μείγμα εκδηλώσεων οργανωνόταν από το ΄Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.


ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Η μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων σε διαδηλώσεις ή σε διοργανώσεις, η συρροή κόσμου σε υπαίθριες αγορές, το ντάνιασμα πολιτών, όχι στο «πιστοποιημένο» υποσύνολο, κατά τη Σερβετάλειο φρασεολογία, αλλά στις συγκοινωνίες, αποτελούν καταστάσεις θεωρητικά εξοβελιστέες.ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία η πανδημία COVID-19, καθώς πολλές χώρες επιτρέπουν περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες και ανοίγουν τα σύνορά τους στην προσπάθεια να αναζωογονήσουν την οικονομία τους. Εξαρση νέων κρουσμάτων σημειώνεται στη Σερβία και στη Βουλγαρία, ενώ στην Ισπανία οι Αρχές έθεσαν υπό καραντίνα 270.000 κατοίκους.


ΕΛΙΣ ΚΙΣ

Η νέα τάση που αλλάζει τα «σύνορα» του στιλ και κατακτά το σύγχρονο, ευαισθητοποιημένο κοινό.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ

Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της φαρμακοβιομηχανίας Famar έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φάση ανάπτυξης της εταιρείας μέσα από εξαγορές άλλων μικρότερων φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και επενδύσεων στον τομέα της Ερευνας και Ανάπτυξης.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Οποιος ευχήθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει σαν το γαλλικό, σίγουρα δεν είχε κατά νου εικόνες σαν κι αυτήν της εισβολής των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, που έχουν γίνει ρουτίνα φέτος στη Γαλλία, με τους ειδικούς να τις αποδίδουν κυρίως στο ξέσπασμα των φιλάθλων λόγω των περιορισμών που προκαλεί η πανδημία.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Η προσγείωση για τους δύο Ευρωπαίους μας ήταν απότομη. Οχι φυσικά για όσους μπορούν και βλέπουν ψύχραιμα το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επίπεδο του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, αλλά γι’ αυτούς που παραμυθιάζονται από τους… οκτάστηλους τίτλους.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Ισχυρή αντίδραση σηµείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τα βήματα των διεθνών αγορών, μετά τη «βουτιά» της Παρασκευής, με τους επενδυτές να υιοθετούν πιο ψύχραιμη στάση σχετικά με τη νέα παραλλαγή, εν αναμονή περαιτέρω λεπτομερειών για τις επιπτώσεις της.


ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ

Τα παιδιά κατανοούν πλήρως τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊόύ, γιατί άλλαξε η καθημερινότητά τους και έμειναν μακριά από το σχολείο και τους φίλους τους. Την ίδια ώρα, όμως θέλουν και ζητούν τις ζωές τους πίσω.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η νέα στρατηγική εξαγορών είναι γρήγορη, κυρίως όμως επιθετική. Δεν αρκούνται στην εξαγορά της εταιρείας στόχου αλλά γύρω από αυτήν «κτίζεται» με άλλες εξαγορές ο νέος όμιλος. Αυτό είναι το διεθνές κλίμα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις.


ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στη σκιά των ηττών του Ολυµπιακού και του ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά Κύπελλα Ευρώπης και των θλιβερών γεγονότων του Βόλου στον αγώνα της τοπικής οµάδας µε τον Αρη, «κρύφτηκαν» µερικές σηµαντικές επιτυχίες του ελληνικού αθλητισµού.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Στη δεκαετία του ’80 για να βάλει κανείς τηλέφωνο στο σπίτι του στην Αθήνα ήθελε πολιτικό μέσο. Εάν επρόκειτο για κάποια επαρχιακή πόλη ή ακόμη χειρότερα για κάποιο χωριό έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Κάπως έτσι κινούντο βεβαίως όλες οι σχέσεις και οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος μέχρι πρόσφατα και σε κάποιες […]


ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η του Αισώπου προτροπή, υιοθετείται αλλά όχι με ποσοστά ασφαλείας. Μερίδα πιστών και ζωσμένοι με τύφλωση ρασοφόροι, γυρίζουν, υποθηκεύοντας και ζωές άλλων, την πλάτη στην επιστήμη…ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Μπορεί η Ελλάδα να έχει εξέλθει τυπικά από την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όμως η χρήση των a la carte πολεοδομικών ρυθμίσεων για ιδιωτικές επενδύσεις με την επίκληση του «εθνικού συμφέροντος» συνεχίζεται ακάθεκτη.ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

«Οσοι πέφτουν στο κρεβάτι μεταξύ 10 και 11 το βράδυ έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν πάθηση της καρδιάς και να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Εξετερ» (ΑΠΕ 9.11.2021).

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ

Στις 25 Νοεµβρίου 1973 ανατράπηκε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη από τον ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη. Από καιρό είχε συγκροτηθεί μέσα στο στράτευμα μια ομάδα υπό τον Ιωαννίδη που διαφωνούσε με τις επιλογές του Γ. Παπαδόπουλου ως προς την πολιτικοποίηση της «Επαναστάσεως» και ως προς τους χειρισμούς του στο Κυπριακό.

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ

Όταν μας πιάνει το ψιλόβροχο, έχουμε ήδη μπει μέσα στο ρέμα και χαζεύουμε όλες τις αποχρώσεις μεταξύ κίτρινου και πράσινου που μπορεί να υπάρξουν σε ένα πλατάνι. Ο χρόνος για να φτάσουμε στον προορισμό μας, στο σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής, σε σχέση με την αρχή του μονοπατιού, στην είσοδο του χωριού της Βαμβακούς, είναι υπέρ […]

ΣΤΑΘΗΣ Ν. ΚΑΛΥΒΑΣ*

Δύσκολα προσπερνά κανείς τις εικόνες της αμερικανικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν, με το αεροδρόμιο της Καμπούλ να μετατρέπεται σε μια δυστοπική ανθρώπινη χοάνη. Η αίσθηση μιας υπερδύναμης που απέτυχε να καταβάλει έναν μεσαιωνικό στρατό λέει πολλά γι’ αυτήν και υπονοεί ακόμη περισσότερα. Η βασική και εντέλει μόνη εξήγηση που έδωσαν οι Αμερικανοί για την αποχώρησή […]
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ*

«Ο πατριωτισμός είναι το έσχατο καταφύγιο των αχρείων», έγραφε ο Σάμιουελ Τζόνσον. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς για την ταλαιπωρημένη έννοια της ελευθερίας. Μετά την COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα, οι φιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες έχουν γεμίσει αυτόκλητους μαχητές της ελευθερίας. Μετριοπαθείς κυβερνήσεις καταγγέλλονται ως αδίστακτοι τύραννοι. Αφοσιωμένοι γιατροί και νοσηλευτές υφίστανται επιθέσεις από φανατισμένους […]

ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Φτάσαμε ήδη στους 100 νεκρούς την ημέρα με 600 διασωληνωμένους στις Εντατικές. Τα νοσοκομεία «παγώνουν» τις εγχειρήσεις και ασχολούνται, νυχθημερόν, με τους νοσoύντες από COVID, οι οποίοι αυξάνονται σχεδόν κατά 10.000 την ημέρα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Για γήπεδο είχε το κτήμα του. Τους τελευταίους δύο μήνες, χωρίς διαθέσιμο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο γειτονικό στάδιο, ο Στέλιος Πρασσάς, με ανασηκωμένους ώμους και σβέλτο διασκελισμό, όργωνε το οικόπεδό του με τα 96 ελαιόδεντρα και τις αλανιάρες κότες στον κάμπο του Μαραθώνα.


ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στα μεταπολεμικά χρόνια, η Λατινική Αμερική πολιτογραφήθηκε ως συνώνυμο του πολιτικού χάους, με πραξικοπήματα, επαναστάσεις και απίθανες μετακινήσεις χωρών από το ένα άκρο του ιδεολογικού φάσματος στο άλλο να βρίσκονται διαρκώς στην ημερήσια διάταξη. Το πρόσφατο παρελθόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η πρόσφατη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις στρατηγικές ιδιωτικές επενδύσεις ανέδειξε εμφατικά μια μεγάλη παθογένεια της χώρας που δεν έχει λύσει ούτε η παρούσα κυβέρνηση.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΚΑΚΗΣ

Αυτός είναι ο υπότιτλος της τελευταίας δημιουργίας του Δ. Παπαϊωάννου με τίτλο «Ο μεγάλος Δαμαστής». Δεν ανακάλυψα το «παιδικό κόμικ» (ο Δημήτρης υπήρξε εξαιρετικός κομίστας), ούτε τον «Μεγάλο Δαμαστή».


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Νέα «ζωή» αποκτούν σταδιακά όλο και περισσότερα ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, τα οποία είχαν περάσει στην απαξίωση και στην εγκατάλειψη για δεκαετίες, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην υποβάθμιση μεγάλου μέρους της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Νέα δολοφονία γυναίκας από τον σύζυγό της, η 14η από την αρχή του έτους, έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Στις 9.30 μ.μ. ο 49χρονος δράστης κατακρεούργησε με 29 μαχαιριές τη σύζυγό του, 48 ετών, στο διαμέρισμά τους στην Πολίχνη και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι μαχαιριές εντοπίζονται στον […]ΡΟΥΜΠΙΝΑ ΣΠΑΘΗ

Μυστηριώδης, ακατανόητη, ανορθόδοξη, πολιτική πτώχευσης, πορεία προς αχαρτογράφητα νερά. Μερικά μόνον από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία χαρακτήρισαν οικονομικοί αναλυτές, επενδυτές, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί την απόφαση της Τράπεζας της Τουρκίας να μειώσει για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες το κόστος του δανεισμού, την περασμένη Πέμπτη, δίνοντας τη χαριστική βολή στο νόμισμά της […]


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

«Ηρθε η ώρα να θυσιαστούμε για τη χώρα μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπι Αχμεντ και από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για να βρεθούν στη γραμμή του μετώπου ήταν ο «χρυσός» μαραθωνοδρόμος Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ και ο «ασημένιος» Φεγίσα Λιλέσα.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

«Το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για τρόφιμα και στην εκκλησία για την πίστη του είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κατάστημα ρούχων». Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τον κ. Πέτσα, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών;ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Το κλίμα στην κεντρική κινηματογραφική βιομηχανία θα έπρεπε κανονικά να είναι… ζοφερό. Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες αγορές –και οι κινηματογραφικές τους αίθουσες– παραμένουν προς το παρόν ανοιχτές και τα χολιγουντιανά φιλμ κυκλοφορούν κανονικά, η οικονομική πληγή της πανδημίας παραμένει χαίνουσα.ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Τους πρώτους μήνες του 2022 θα φτάσει τελικά η ώρα και για τις πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα ξεπεράσουν συνολικά το 1,760 δισ. ευρώ.