PlanetsΈντυπη συνδρομή E-paper

ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή για αποτροπή εξάπλωσης του ιού

Σε αγώνα ταχύτητας για την αποτροπή διασποράς του νέου κορωνοϊού αποδύονται από χθες οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, μετά και την επιβεβαίωση του πρώτου περιστατικού της νόσου στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση συρροής κρουσμάτων. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ gkat_05_2702_page_1_image_0003

Αντιδράσεις εκτός ελέγχου και προσπάθεια εκτόνωσης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Αντιδράσεις εκτός ορίων και ελέγχου, ακόμη και με χρήση όπλων κατά αστυνομικών, πυροδότησε στη Λέσβο και στη Χίο η προωθούμενη κατασκευή των κλειστών κέντρων, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι επιμένει στον σχεδιασμό της, αλλά και να επιχειρεί εκτόνωση της έντασης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες δόσεις κάνουν ακριβότερη τη νέα ρύθμιση

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ανοιξε το απόγευμα της Τετάρτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών από 24 έως 48 δόσεις. Η ανταπόκριση των οφειλετών είναι μεγάλη, καθώς την πρώτη ώρα λειτουργίας της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 1.000 αιτήσεις. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες είναι ότι η επιλογή περισσότερων δόσεων καθιστά ακριβότερη τη ρύθμιση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ακίνητα ένα στα τρία ευρώ επενδύσεων από το εξωτερικό

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Τις «ασφαλείς», αλλά χαμηλής προστιθέμενης αξίας, επενδύσεις σε ακίνητα προτιμούν οι ξένοι που αποφασίζουν να επενδύσουν στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι τις σχετικά χαμηλές τιμές, μετά την υπερδεκαετή υποχώρησή τους. Το 2019, από τα 4,2 δισ. ευρώ των άμεσων ξένων επενδύσεων, το 1,45 δισ. αφορούσε σε αγορές ακινήτων. Ουσιαστικά ένα στα τρία ευρώ (35%) από άμεσες ξένες επενδύσεις κατευθύνθηκε στην αγορά ακινήτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση της Αθήνας στον ΟΗΕ: Μη γενόμενη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Ως μη γενόμενη αντιμετωπίζει η Αθήνα τη συμφωνία ανάμεσα σε Αγκυρα και Τρίπολη, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή που κατέθεσε η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Βαριές καταγγελίες από Μιωνή

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου, ακόμη και για εκβιασμό με σκοπό οικονομικό και πολιτικό όφελος, έκανε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κ. Σ. Μιωνής με όσα κατέθεσε στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis, προκαλώντας την αντίδραση του τέως υπουργού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη διόρθωση τετραγωνικών μέτρων

Η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας των ακινήτων θα ολοκληρώνεται σε τέσσερα βήματα χωρίς να απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το περιουσιολόγιο Ε9 και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Ερντογάν στον Ασαντ

REUTERS, A.P.

Ενώ συνεχίζεται η προέλαση του συριακού στρατού εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αν οι ένοπλες δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ δεν αναδιπλωθούν πίσω από τα τουρκικά φυλάκια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαφρύνσεις έως 5.000 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Σημαντική αύξηση στο εισόδημά τους που θα κυμανθεί από 130 έως 5.001 ευρώ θα δουν από το 2021 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξουν, σε συνδυασμό με τις νέες φορολογικές κλίμακες που ήδη ισχύουν.

ΕΛΛΑΔΑ

Κέντρο Ερευνας Ηλεκτροκίνησης στα Τρίκαλα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Την πεποίθηση ότι βρίσκονται σε κάποια άλλη χώρα επιβεβαιώνουν τα Τρίκαλα για ακόμη μία φορά, καθώς «έχουν μπει στην πρίζα» για τα καλά, τη στιγμή που η υπόλοιπη Ελλάδα ακόμα μελετά τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Αγριότητες

Η δυσπιστία των νησιωτών έναντι του κράτους είναι εντελώς δικαιολογημένη. Εχουν σηκώσει το βάρος όλης της Ευρώπης. 

ΣΧΟΛΙΟ

Ο νέος, γενναίος κόσμος μας

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Είναι να χάνει κανείς τον νου του πραγματικά. Ο κορωνοϊός έπληξε μια περιοχή της απεράντου Κίνας. Τα κρούσματα ξεπέρασαν συνολικώς τις ογδόντα χιλιάδες. Οι νεκροί ανήλθαν σε 2.770, εκ των οποίων μόνον 55 εκτός της σινικής επικρατείας. Διαβάστε όλα τα άρθρα της σημερινής έκδοσης