PlanetsΈντυπη συνδρομή E-paper

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορόσημο για τα μέτρα η 10η Μαΐου

Στην εκτίμηση ότι εάν οι υφιστάμενοι περιορισμοί τηρηθούν απαρεγκλίτως από τους πολίτες και αποτραπεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού η σταδιακή άρση των μέτρων αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, αρχής γενομένης από την περίοδο περί τη 10η Μαΐου, συγκλίνουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση.

ΧΟΡΟΣ gkat_01_2803_page_1_image_0001

Πλιέ στην κουζίνα και στο σαλόνι

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο περιορισμός της κίνησης και η παραμονή στο σπίτι δεν έχει σε όλους τις ίδιες επιπτώσεις. Μεγάλο πλήγμα βιώνουν οι επαγγελματίες χορευτές, που πρέπει να διατηρηθούν σε φόρμα μέσα σε τέσσερις τοίχους. Για τον λόγο αυτό η Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει διαδικτυακά μαθήματα.

ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένο έγκλημα με «αντισώματα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Διάγνωση Interpol και Europol: Η διεθνής του οργανωμένου εγκλήματος και των απανταχού απατεώνων ανέπτυξε «αντισώματα» απέναντι στον κορωνοϊό, εξαπατώντας όσους αγωνιούν για την υγεία τους, διακινώντας μέσω Διαδικτύου θαυματουργά φάρμακα και πουλώντας ακριβά «ανοσία».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος στην «Κ»: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αναθεώρηση πολλών βεβαιοτήτων εκτιμά ότι θα φέρει η επόμενη ημέρα της πανδημίας, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Θα είμαστε φτωχότεροι αλλά σοφότεροι και ελπίζω ενωμένοι», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενα βήμα πίσω στον Εβρο και δύο εμπρός στη Λιβύη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Στην ύψιστη δυνατή ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται η Αθήνα, η οποία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο καταυλισμός μεταναστών στον Εβρο εκκενώθηκε, ως «προσωρινό μέτρο» λόγω του κορωνοϊού, ενώ υπήρξε κίνηση της Αγκυρας να μεταφέρει εξοπλισμό στην Τρίπολη της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το καθεστώς Σαράζ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίχτυ ασφαλείας 18 δισ. από την ΕΚΤ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία έδωσε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Tράπεζας να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο νέο, έκτακτο QE για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.

ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθεια για τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Σενάρια στο ρευστό υγειονομικό και κοινωνικό σκηνικό έχει έτοιμα προς υλοποίηση το υπουργείο Παιδείας για το «κλείσιμο» της φετινής σχολικής χρονιάς και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κ. Νίκη Κεραμέως δηλώνει στην «Κ» ότι θα καταβληθεί κάθε σύντονη προσπάθεια να διεξαχθούν το αργότερο τον Ιούλιο, ίσως και Ιούνιο, και όχι τον Σεπτέμβριο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ανταμ Τουζ στην «Κ»: Παντελώς ακατανόητη και ολέθρια η αδράνεια της Δύσης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μία πρωτοφανής κρίση, που θα κλονίσει την εμπιστοσύνη πολλών στην ανθεκτικότητα των δυτικών θεσμών, σύμφωνα με τον Ανταμ Τουζ, καθηγητή Ιστορίας και διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη.

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊος: Αμεση ανάγκη προστασίας των αστέγων

MΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στην Ελλάδα, παρότι ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, δεν υπήρξε εξίσου έγκαιρη κινητοποίηση για την προφύλαξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης – μένουν στον δρόμο ή σε μη ικανοποιητικές συνθήκες στέγασης.

ΚΟΣΜΟΣ

Το χιούμορ, αντίδοτο κατά του πανικού

ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ανέκδοτα, ξεκαρδιστικά βίντεο, αστείες φωτογραφίες επιστρατεύονται για να ξορκίσουν την απειλή του κορωνοϊού και να βοηθήσουν να ξεπεραστεί το ψυχολογικό βάρος από τον εγκλεισμό, την απομόνωση, την απουσία κοινωνικής ζωής και συναναστροφής.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Το στοίχημα

Οι άμυνες της χώρας απέναντι στην πανδημία αντέχουν. Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή.

ΣΧΟΛΙΟΔιαβάστε όλα τα άρθρα της σημερινής έκδοσης