PlanetsΈντυπη συνδρομή E-paper

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική νάρκη οι τηλεοπτικές άδειες

Σε πολιτική «νάρκη» για την κυβέρνηση τείνει να μετεξελιχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υπερεπενδύσει ως ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και ευρύτερα, αναπτύσσοντας το αφήγημα ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη δύναμη που μάχεται τη «διαπλοκή».

ΕΛΛΑΔΑ Στη φωτογραφία, Ιρακινοί των ειδικών δυνάμεων περιεργάζονται κατεστραμμένα λειτουργικά βιβλία σε χριστιανική εκκλησία στην απελευθερωμένη Μπαρτέλα, ανατολικά της Μοσούλης.

Ελληνες του Ιράκ μιλούν στην «Κ» για τη Μοσούλη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Περιμέναμε αυτήν τη στιγμή. Εδώ και περίπου ένα μήνα δεν κοιμάμαι. Ανησυχώ για τους αμάχους που είναι μέσα, τις οικογένειες και τα παιδιά», λέει στην «Κ» μια Ελληνίδα που ζει στο Βόρειο Ιράκ, όσον αφορά τις μάχες που δίνουν Ιρακινοί και Κούρδοι για να αποσπάσουν τη Μοσούλη από τα χέρια του ISIS. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα βόρεια προάστια η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές ακινήτων

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αττικής και δευτερευόντως στα νότια εντοπίζεται η μεγαλύτερη πτώση τιμών των κατοικιών από το 2009 έως σήμερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις κυμαίνεται στο 50%. Περισσότερο επλήγησαν περιοχές όπως η Κηφισιά, ο Διόνυσος και η Πεντέλη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «μπλοκάκια» πάνε στα δικαστήρια

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» αναμένεται ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια. Κι αυτό γιατί από την 1η Ιανουαρίου 2017 ανατρέπονται οι όροι ασφάλισης αλλά και συνταξιοδότησής τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβει η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως «προπύργιο σταθερότητας» σε ένα δύσκολο περιβάλλον και υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου, όπου θα συζητήσει τη διαχείριση του προσφυγικού (για το πρόβλημα αυτό θα μεταβεί και στη Λέσβο) καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης. 

ΚΟΣΜΟΣ

Δάκτυλος Ερντογάν πίσω από το κόμμα των Τσάμηδων

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

Δάκτυλος Ερντογάν διαφαίνεται πίσω από το εξτρεμιστικό κόμμα των Τσάμηδων PDIU στην Αλβανία, που συνεχίζει να βάλλει κατά της Ελλάδας. Μάλιστα, η θέση του στις πολιτικές ισορροπίες των Τιράνων το καθιστά καθοριστικό παράγοντα στη γείτονα χώρα. 

ΕΛΛΑΔΑ

Η Γυάρος γίνεται τόπος θαλάσσιας αναψυχής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Τόπος με ιστορικό φορτίο η Γυάρος, ανεμοδαρμένη, με τα ερείπια των φυλακών και των άλλων κτιρίων να θυμίζουν ότι ήταν νήσος εξορίας. Ωστόσο, οι σύντονες προσπάθειες φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων οδηγούν στην αξιοποίησή της και στην ανάδειξη του παρθένου φυσικού πλούτου. 

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Ιντιθ Χολ: Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει και θα επιστραφούν στην Ελλάδα, λέει στο Γεύμα με την «Κ» η Ιντιθ Χολ, καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο King’s College, συμπληρώνοντας: «Αν βρίσκατε τρόπο να μην τρώγεστε μεταξύ σας...».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορολόγητο 5.000 ευρώ

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στη ζώνη των 5.000 ευρώ επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, όχι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά η Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των προνοιακών επιδομάτων. 

ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Ενισχυμένο λύκειο, εξέταση σε τέσσερα μαθήματα, εισαγωγή σε σχολή και όχι σε τμήματα, δυνατότητα οι υποψήφιοι να δώσουν περισσότερες φορές εξετάσεις περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, που θα ισχύσει από το 2020, δηλαδή για τους μαθητές της επόμενης Α΄ Λυκείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστέρηση στις συντάξεις χηρείας

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Η έκδοση νέων συντάξεων χηρείας έχει «παγώσει» από τον Μάιο, όταν με τον νόμο Κατρούγκαλου άλλαξαν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους, καθώς και τα ποσά που καταβάλλονται στις συζύγους και στα τέκνα θανόντων.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΟΛΙΟΔιαβάστε όλα τα άρθρα της σημερινής έκδοσης