PlanetsΈντυπη συνδρομή E-paper

ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για καυτό δίμηνο στο Αιγαίο

Για καυτό δίμηνο στο Αιγαίο που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να μετατραπεί ακόμη και σε κρίση διετούς διάρκειας, προετοιμάζεται η Αθήνα σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Το βασικό ερώτημα: υπάρχει χρονικός ορίζοντας στις προκλήσεις ή συνιστούν εμπράγματη παγίωση των διεκδικήσεων της Αγκυρας στο αρχιπέλαγος;

ΕΛΛΑΔΑ Πυροτεχνήματα έκλεισαν τη μεγάλη γιορτή. Το μήνυμα της συνύπαρξης και της συμμετοχής ήταν η ευχή και η ελπίδα της χθεσινής βραδιάς. Τέχνες, εποχές, στυλ και αισθητική μπολιάζονται σε έναν κοινό χώρο για τέσσερις: την Εθνική Λυρική, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ και, βέβαια, την κοινωνία.

Το στοίχημα για το «Νιάρχος»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Στο Δημόσιο παραδόθηκε χθες, εν μέσω εντυπωσιακών εκδηλώσεων και παρουσία όλης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, υψηλών προσκεκλημένων και ξένων δημοσιογράφων, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων δεκαετιών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερες σκέψεις στη Γερμανία για Ελλάδα

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Ο καθορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων και ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αξιολογούνται στις Βρυξέλλες ως τα πιο «δύσκολα» μέτωπα για το ελληνικό θέμα. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Χουλιαράκης: «Στο QE μετά τη συμφωνία»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ

«Μία καλή συμφωνία σήμερα είναι προτιμότερη από μία καλύτερη αύριο», λέει σήμερα στην «Κ» ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης. «Εχουμε την πεποίθηση», προσθέτει, «πως η χώρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας». 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυαγούν τα σχέδια Wind και Vodafone για τη Forthnet

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Ο πρόεδρος της Wind προανήγγειλε το τέλος του σχεδίου εξαγοράς της Forthnet από την εταιρεία του και τη Vodafone. Ετσι, οι πιστώτριες τράπεζες θα πρέπει πλέον να αναζητήσουν κάποια εταιρεία που θα εκπονήσει σχέδιο εξυγίανσης της Forthnet.

ΕΛΛΑΔΑ

Πανάκριβη η αποχή στα ΜΜΜ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Σημαντική απώλεια εσόδων –έως 152.738 ευρώ ημερησίως– και υψηλά ποσοστά εισιτηριοδιαφυγής πριν και μετά τις στάσεις εργασίας, καθώς οι επιβάτες θεωρούν ότι εκείνες τις ώρες χαλαρώνουν οι έλεγχοι, αποτελούν τις σημαντικότερες συνέπειες των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι χειμερινές εκπτώσεις δεν έφεραν την άνοιξη στα καταστήματα της Αθήνας

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Μειωμένος και μάλιστα περισσότερο από το αναμενόμενο ήταν ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων για τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων στην Αθήνα.

ΚΟΣΜΟΣ

Πορείες μαθητών στο Παρίσι

A.P., REUTERS

Διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή τον βιασμό 22χρονου από, κατά το κατηγορητήριο, τέσσερις αστυνομικούς.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Εμπρακτες αποδείξεις

Η επιθετικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

ΣΧΟΛΙΟ

Τέσσερα μαθήματα για πολιτικούς και πολίτες

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

​​Καθώς κοπάζει ο θόρυβος από το πανηγύρι για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δημόσιο, καλό είναι να σκεφθούμε το μέλλον του αλλά και τα μαθήματα που πήραμε  από  την έως εδώ πορεία του.Διαβάστε όλα τα άρθρα της σημερινής έκδοσης