PlanetsΈντυπη συνδρομή E-paper

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχοι τέλος στις χρήσεις έως και το 2005

Εφαρμόζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σταματάει τους ελέγχους σε υποθέσεις που αφορούν χρήσεις έως και το 2005, εφόσον οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή της Αρχής Γιώργου Πιτσιλή, οι υποθέσεις των χρήσεων 2006-2010 θα ελέγχονται μόνον αν υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα «ελέγχου» υπουργών

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Την εβδομαδιαία αξιολόγηση επιδόσεων των υπουργών ενεργοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ή, τουλάχιστον, του μεγαλύτερου μέρους αυτών.

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαπλώνεται η κηλίδα

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Επανεμφανίστηκε η ρύπανση στον Αγιο Κοσμά και μαύρισε και πάλι από μαζούτ η παραλία. Ενδείξεις ρύπανσης και στη Σαρωνίδα. Περισσότερα από 160 άτομα δουλεύουν στα συνεργεία καθαρισμού, ενώ πάνω από 1.500 κ.μ. ναυτιλιακών καυσίμων έχουν απαντληθεί από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις στην «Κ»: Επιλογή της Αθήνας η αύξηση των φόρων

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Η αύξηση φόρων αντί της περικοπής δαπανών ήταν μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, αποκαλύπτει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα είναι εύκολη, αλλά είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

ΕΛΛΑΔΑ

Εφθασαν 2.500 πρόσφυγες σε μόλις δύο εβδομάδες

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και πάλι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται μετανάστες, καθώς περίπου 2.500 άτομα έφθασαν στις ακτές τους το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ενώ την αντίστροφη διαδρομή της επιστροφής στην Τουρκία ακολούθησαν ελάχιστα άτομα.

ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος στον Αρειο Πάγο ο Βασ. Πέππας

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Ο κ. Βασίλειος Πέππας είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Το υπουργικό συμβούλιο τον επέλεξε «κατεβαίνοντας» χαμηλά στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών και αφήνοντας «εκτός» όλους τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «μετωπική» κυβέρνηση - ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

«Ωρα μηδέν» για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς εν μέσω κλιμακούμενων αντιδράσεων της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει «πολεμικό κλίμα» μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών, ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέει την αξιολόγηση με τις κρίσεις προϊσταμένων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελεσίγραφο των θεσμών για τα δάνεια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Την ώρα που το ΔΝΤ πιέζει για νέα αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου δανείων των τραπεζών, η κυβέρνηση καθυστερεί την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προσπαθεί να παρατείνει την ισχύ του νόμου Κατσέλη. Η καθυστέρηση προκάλεσε την αντίδραση των θεσμών και ιδιαίτερα της ΕΚΤ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φελίπε Γκονζάλες: Τύφλωση της Αριστεράς με τη Βενεζουέλα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ο ιστορικός ηγέτης της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες μιλάει στην «Κ» για τον Αλέξη Τσίπρα, τα αδιέξοδα της Σοσιαλδημοκρατίας και την τύφλωση ορισμένων στην Αριστερά σχετικά με τη Βενεζουέλα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικά «αντίβαρα» στον εξοπλισμό Τουρκίας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η διαφαινόμενη προμήθεια ρωσικών πυραυλικών συστημάτων τύπου S-400 από την Αγκυρα, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, δημιουργεί μεταξύ των ειδικών ανησυχία αλλαγής των δεδομένων στην περιοχή εις βάρος της Αθήνας.

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά θα είναι αργά

Πυκνά σύννεφα μαζεύονται για άλλη μία φορά πάνω από το πρόβλημα του προσφυγικού.

ΣΧΟΛΙΟ

Από τη Βιάννο έως το Κερατσίνι

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, 18 Σεπτεμβρίου 2013. Δυόμισι χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής, που έχει στιγματιστεί από τις χυδαίες επιθέσεις, μέσα στη δικαστική αίθουσα, των κατηγορουμένων και οπαδών τους εναντίον της κ. Μάγδας Φύσσα και των μαρτύρων κατηγορίας. Διαβάστε όλα τα άρθρα της σημερινής έκδοσης